Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Koffiegesprekken in de Brandaris, Zaandam

Publicatiedatum: 19-02-2016

Het Sociaal Wijkteam en Woningstichting Rochdale organiseren sinds kort tweewekelijkse een koffiemoment in de Brandarisflat in Zaandam. De eerste keer was 16 februari. Veel bewoners kwamen meteen even een praatje maken.

Tijdens het koffiemoment informeren we bewoners wat zij zelf kunnen doen om het wonen in de flat prettiger te maken. Maar we hebben ook het gesprek over hoe Rochdale, het Sociaal Wijkteam of de wijkagent hierbij kan helpen. Behalve onze wijkbeheerder zijn het Sociaal Wijkteam en de wijkagent regelmatig aanwezig tijdens de koffiemomenten.

Al veel opgepakt
De koffiemomenten zien we als een mooie volgende stap. Bewoners leren elkaar en onze wijkbeheerder kennen. Zo wordt het makkelijker om elkaar op te zoeken als dat nodig is, bijvoorbeeld bij overlastsituaties, vragen of klachten.

In september vorig jaar organiseerde het Sociaal Wijkteam een bewonersavond. Uit een gesprek met bewoners kwamen toen al veel signalen, met name over het gevoel van onveiligheid. Een aantal punten hebben we al opgepakt. Rochdale heeft bijvoorbeeld een aantal aanpassingen gedaan om het gevoel van veiligheid te vergroten. Denk aan camera’s in de centrale hal, liften en de containerruimte. Ook plaatsten we anti-inbraakhekken op de laagste verdieping om klimmen op de balkons te voorkomen en verbeterden wij de verlichting. De entreedeuren zijn nu ’s avonds alleen toegankelijk met een speciale sleutel en de liften zijn vervangen.

1 maart volgende koffiemoment
Het eerstvolgende koffiemoment is 1 maart van 16 tot 18 uur.

Deel deze pagina