Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Koning Willem Alexander bezoekt moestuin Kolenkitbuurt

Publicatiedatum: 11-07-2018

Belangrijk bezoek in de BuurtMoesBinnenTuin in Amsterdam West. Koning Willem Alexander nam hier hoogstpersoonlijk een kijkje.

Een stadsmoestuin is namelijk vaak een blanke aangelegenheid, maar in de Kolenkitbuurt is dat niet het geval. Deze moestuin wordt gerund door Turkse en Marokkaanse bewoners. Ook zie je zo’n tuin niet vaak op een plek helemaal omringd door muren van het complex.

Zelfbeheer

De moestuin maakt deel uit van meerdere projecten in deze wijk rondom de thema’s tuinieren, koken en afval. Doel is om sociale en culturele uitwisseling in de buurt te mobiliseren en versterken. En zodoende bewoners aan te zetten tot zelfbeheer. Kunstenaarscollectief Cascoland zorgt voor de ideëen en de ontwikkeling. Uiteindelijk zijn het de bewoners zelf die het uitvoeren. Woningcorporatie Rochdale, eigenaar van het complex, steunt dit soort initiatieven en faciliteert daar waar mogelijk. Cascoland diende dit project in bij www.maakjestad.nl en het werd gekozen uit meer dan 140 projecten. Als verrassing kwam de koning zelf een kijkje nemen. Best bijzonder! (fotografie: Marjolijn Rijks)

Deel deze pagina