Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Kruipruimtes in de Vianenstraat krijgen bodemisolatie

Publicatiedatum: 31-10-2018

Rochdale gaat aan de slag in een wooncomplex aan de Vianenstraat in Amsterdam Zuidoost waar bewoners al langere tijd kampen met vochtproblemen. Eerst worden de kruipruimtes aangepakt.

Tientallen zakken met een soort piepschuim zijn aangevoerd om de vloeren van de kruipruimtes goed te isoleren. Ondertussen wordt ook gekeken wat er nog meer nodig is, bijvoorbeeld wat betreft de vloer op de derde etage van het complex.

Bodemisolatie

De 'isolatiechips' moeten het vocht dat verdampt tegenhouden. Nu komt het vocht door de vloer van de begane grond naar boven. Met behulp van een slang en een machine worden de chips de kruipruimte in geblazen. Er worden voorzorgsmaatregelen getroffen zodat de vloer van de betreffende woning niet wordt beschadigd. De werkzaamheden duren een dag in de kruipruimte per woning. De betreffende bewoners zijn inmiddels geïnformeerd. Zij moeten thuis zijn om de deur open te maken.  

Mechanische ventilatie

Verder zijn we bezig met de voorbereidingen om in één strang (aantal woningen onder elkaar) als proef mechanische ventilatie aan te brengen. Dat betekent concreet dat we ventilatieroosters gaan plaatsen in de kiepramen en een ventilatie-opening maken in de badkamerdeur. Dat kijken we vervolgens een poosje aan. We zijn nog op zoek naar een aannemer die hier zo snel mogelijk mee kan beginnen. Voor de bitumen laag en vloerisolatie van de balkons op de derde verdieping die aan vervanging toe zijn, hebben we nog geen oplossing. We zijn er druk mee bezig en laten het weten zodra we er meer bekend is.

Deel deze pagina