Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Laat corporaties bouwen voor een leefbare stad

Publicatiedatum: 08-08-2019

Gisteren publiceerde de Volkskrant een opiniestuk geschreven door Hester van Buren, bestuursvoorzitter Rochdale, en Mirthe Biemans, Manager Strategie Rochdale. Hierin pleiten ze voor onze Nederlandse, leefbare steden. En hoe belangrijk het is dat corporaties meer ruimte krijgen om betaalbare woningen te bouwen.

Volkskrant-columnist Frank Kalshoven schreef eerder de column 'De verhuurdersheffing is eigenlijk best een lekker ding', waarin hij pleit voor een woningmarkt waar de 'markt' meer zijn werk kan doen. Van Buren en Biemans schreven vervolgens samen een betoog waarin ze juist pleiten om onze traditie van volkshuisvesting te koesteren en te versterken.

Het geloof dat 'de markt' de woningnood zal oplossen, leidt onherroepelijk tot minder betaalbare huizen en minder leefbaarheid in onze steden. Als we onze Nederlandse, leefbare steden willen behouden, moeten mensen met bescheiden en hoge inkomens er allemaal goed kunnen wonen. Een leefbare stad heeft juist die mensen nodig die de stad schoon en veilig houden, die ons verzorgen als we ziek zijn en onze kinderen lesgeven. Het is dus tijd om volkshuisvesting uit het verdomhoekje te halen. Laten we stoppen met de afbraak van wat vele generaties voor ons in meer dan honderd jaar hebben opgebouwd en betaalbaar wonen weer voorop stellen, is de hoofdboodschap in het opiniestuk.

Lees het volledige artikel

 

 

 

Deel deze pagina