Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Legionellabacterie ontdekt in de Noordwachter

Publicatiedatum: 15-03-2017

In ons wooncomplex de Noordwachter in Zaandam is een licht verhoogde hoeveelheid van de zogenaamde legionellabacterie type 1 aangetroffen.

Veteranenziekte
Deze bacterie is gevaarlijk en kan de veteranenziekte veroorzaken als deze wordt ingeademd via verneveld water, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Om te zorgen voor de veiligheid van bewoners, zijn daarom in alle woningen de douchekoppen vervangen door tijdelijke koppen met een filter. De bacterie wordt hiermee uit het water gefilterd. Bewoners zijn direct geïnformeerd toen duidelijk was dat we met deze bacterie te maken hadden. Zij kunnen nu blijven douchen en gewoon water uit de kraan drinken, of het water gebruiken voor het bereiden van voedsel en koffie/thee.

Bestrijden
Om de bacterie te doden is het spoelen van het gehele systeem en alle woningen noodzakelijk. Deze actie staat op het programma op 4 april. Er moeten eerst de nodige voorbereidingen worden getroffen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat op deze dag alle bewoners thuis zijn, of dat zij hun sleutel afgeven aan de buren. In overleg met de bewonerscommissie is er volgende week 22 maart op twee momenten een spreekuur voor de bewoners van de Noordwachter. Iedereen is welkom, er vantevoren geen afspraak worden gemaakt. Op onze site vindt u meer info over legionella, hier vindt u ook onze brochure. Voor vragen kunt u contact opnemen met 020 215 0000.

Deel deze pagina