Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Let op, nepberichten uit naam van WoningNet in omloop

Publicatiedatum: 15-02-2021

Afbeelding: Designed by Freepik

Let op, er worden nepberichten (e-mail en sms) verzonden door internetcriminelen, waarin ten onrechte de naam van WoningNet wordt gebruikt. Het gaat om mailtjes en sms'jes waarin WoningNet meldt dat uw inschrijving is verlopen en dat u moet betalen om uw inschrijving te verlengen. Deze berichten kloppen niet.

Een e-mail, tekstbericht of betaalverzoek met een foute link erin is een veelgebruikte manier om uw gegevens te achterhalen of u over te halen om geld over te maken. Dit heet phishing en is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven. Met die gegevens, zoals wachtwoorden of toegangscodes, kunnen internetcriminelen u veel geld afhandig maken.

Wees alert

Het is dus belangrijk om alert te zijn. Zorg dat u phishing kunt herkennen, en klik nooit zomaar op linkjes en bijlagen. WoningNet stuurt geen betaalverzoeken met links in de tekst en ook geen betaalverzoeken via de sms. 

Klik dus niet op de link en blokkeer de afzender en/of zet deze op de zwarte lijst.

 

Heeft u toch op de link geklikt?

  • Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting.
  • Doe aangifte bij de politie.
  • Op de website van de Fraudehelpdesk leest u welke stappen u nog meer kunt ondernemen.

Meer informatie

Meer informatie over deze oplichting via sms en e-mail leest u op de website van WoningNet.
Via het gratis telefoonnummer 0800-0202562 geeft WoningNet uitleg en tips over phishing. Dit telefoonnummer kunt u 24 uur per dag bereiken. Dit is een informatienummer, u heeft geen persoonlijk contact met de klantenservice.

Deel deze pagina