Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Maaltijd voor gedupeerden brand in RXL flat Diemen

Publicatiedatum: 20-07-2017

De Flatmakers van de Rode Kruislaan in Diemen hebben gekookt voor de gedupeerden van de naastliggende studentenflat RXL in Diemen.

Bij een brand in een benedenwoning van deze flat is in de nacht van dinsdag op woensdag iemand overleden. Ook zijn er vier mensen gewond geraakt, van wie twee zwaargewond. De flatmakers is de naam van een groep bewoners die zich als vrijwilliger beschikbaar hebben gesteld om de leefbaarheid te verbeteren in en rondom het flatgebouw. Denk aan het organiseren van een voetbaltoernooi tot het inrichten van een bibliotheek.

50 monden voeden
Het is hartverwarmend om te zien hoe Anja, Mirja, Peter, Imran, Chantall, Patricia en Ina (op de foto te zien) in actie kwamen voor hun buren en daarvoor een halve dag lang in de keuken stonden. De maaltijd bleek groot genoeg om 50 monden te voeden en is een halve kilometer verderop naar theater De Omval gebracht waar de gedupeerde bewoners van RXL werden opgevangen. Ook was er de bereidheid om hun tijdelijk onderdak te geven, maar dit bleek niet nodig.

Community Building
Begin dit jaar zijn de gemeente en Rochdale (eigenaar van het flatgebouw) én de bewoners een traject gestart gericht op Community Building. In eerste instantie is deze aanpak erop gericht dat mensen elkaar beter leren kennen en samen leuke activiteiten organiseren. Daarnaast worden problemen met elkaar besproken en aangepakt. De buurtbewoners bepalen zelf wat er beter kan. Zelfs op de Facebookpagina van de burgemeester van Diemen wordt er over deze aanpak gesproken. Er is inmiddels van alles gaande, de maaltijd is slechts één van de initiatieven maar wel onbetaalbaar.

Deel deze pagina