Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Marleen en Steven kochten met voorrang

Publicatiedatum: 19-05-2020

Met een tweeling op komst werd de zoektocht naar een huis nóg dringender. Marleen Lanen en Steven Meertens wilden graag kopen, “want dan bouw je wat op.” Maar alle woningen waarin ze interesse hadden, waren te duur. “Met koopvoorrang voor huurders is het ons tóch gelukt!”

Op 28 april kregen Marleen en Steven de sleutel van hun nieuwe huis. In juni gaan ze verhuizen. Marleen: “Steven woont bij zijn moeder en ik huur een appartementje. We willen al een tijdje gaan samenwonen. In november begon onze zoektocht naar een huis. Onze wensen: een eengezinswoning in Purmerend met drie slaapkamers en een tuin. Maar daar is veel vraag naar. Elke keer als we een geschikte woning vonden, werd de vraagprijs enorm overboden. Geen van ons laat een koophuis achter, dus daar konden wij niet tegenop bieden.”

Niet overboden

Toen bleek dat Marleen zwanger was – van een tweeling – kreeg het stel haast. “We zagen op Funda weer een geschikt huis. In de advertentie stond dat huurders die een sociale huurwoning achterlaten, voorrang kregen. Dat doe ik, dus wij kwamen in aanmerking voor die voorrang. We werden daardoor niet overboden en zo is het ons gelukt om dat huis te kopen. Het telt twee slaapkamers, maar we kunnen de zolder nog tot een derde verbouwen.”

Verbouwen

Over verbouwen gesproken: Steven is kapper en zit vanwege de corona-maatregelen noodgedwongen huis.* “Hij heeft nu dus volop tijd om ons huis te verbouwen. Met de hulp van een aantal vrienden. Dat zijn bouwvakkers, die nog wel aan het werk zijn. Ze vertellen Steven wat er allemaal moet gebeuren en hoe hij dat moet doen. In het weekend komen ze langs om mee te helpen. Echt fantastisch.”

Droom die uitkomt

De indeling van het huis blijft hetzelfde. Maar onder andere deuren en deurkozijnen, radiatoren en de vloer worden vernieuwd. “Ook lopen er nog verwarmingsbuizen langs de muur. Die gaan onder de vloer. We hebben de verhuizing op 13 juni gepland. Ruim op tijd om alles in orde te maken voor de komst van twee baby’s. In oktober ben ik uitgerekend. Tegen het einde van het jaar zijn we dus een echt gezinnetje, in een eigen huis. Een droom die uitkomt.”

Wilt u ook verhuizen met voorrang?

Er gelden een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor voorrang bij het zoeken naar een nieuwe woning. Bekijk hier de regelingen en voorwaarden. 

Heeft u vragen over kopen met voorrang? Neem dan contact op via 020 - 215 0000 of verkoop@rochdale.nl. Wij helpen u graag!


*Dit interview was al begin mei 2020 klaar, nog vóór de versoepeling van Corona-maatregelen voor kappers.

 

Deel deze pagina