Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Meebouwen aan nieuwe huurwoningen in Purmerend

Publicatiedatum: 07-03-2018

Purmerend krijgt 1100 nieuwe sociale huurwoningen vóór 2032. Woningcorporaties en gemeente staan samen garant voor dit aantal. Het is hard nodig om de voorraad sociale huurwoningen uit te breiden. De gemiddelde wachttijd op een huurwoning in Purmerend is langer dan 10 jaar. Ook voor kwetsbare groepen als gescheiden ouders met kind(eren) is het bijna onmogelijk om een woning te bemachtigen.

Woningcorporaties Rochdale, Intermaris, Wooncompagnie, Woonzorg Nederland en de gemeente Purmerend ondertekenden met elkaar deze afspraak op woensdag 7 maart.

De lokaties

Nog niet alle lokaties zijn bekend en wie hoeveel woningen bouwt is ook nog niet definitief bepaald. Rochdale gaat onder meer aan de slag in het noorden van Purmerend.

Serieuze impuls

Tot 2025 komen er 750 woningen bij.  Er volgen er daarna nog 350 tot 2032. In de eerste jaren wordt er gesloopt om ruimte te creëren voor nieuwbouw. Vanaf 2020 tot en met 2025 neemt het aantal sociale huurwoningen toe met gemiddeld 125 woningen per jaar. De huurwoningen worden milieuvriendelijk en energiezuinig gebouwd volgens de nieuwste normen. Voor nieuwe bewoners betekent dit dat ze kunnen besparen op hun energielasten als ze zelf ook zuinig met energie zijn.

Samen waarmaken

Hester van Buren, voorzitter van de Raad van Bestuur is blij met de afspraak: "Meer kansen voor iedereen om te kunnen wonen, ook in Purmerend. Dat is waar we als corporatie voor staan. Door samen de schouders er onder te zetten, kunnen we het waarmaken."

Deel deze pagina