Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Meer (sociale huur)woningen in Landsmeer en aandacht huurders

Publicatiedatum: 14-12-2018

De Prestatieafspraken 2019 met de Gemeente Landsmeer zijn getekend. De gemeente, de huurdersafgevaardigden en Rochdale hebben zich verplicht om een aantal beloftes waar te maken de komende twee jaar.

Kort samengevat ligt de focus van deze afspraken op veel aandacht voor huurders, meer kansen voor verschillende doelgroepen (zowel jong als oud) én de zorg voor de kwetsbare huurders. De wens is om samen met de gemeente op te trekken in het uitbreiden van betaalbare (sociale)huurwoningen. Ook met de huurdersafvaardiging wordt samengewerkt om te bewaken dat  het in Landsmeer prettig wonen is en blijft.

Pilot Friends contracten

Zo heeft Rochdale in de afgelopen 2 jaar een aantal vrije sector woningen na vrijkomen weer beschikbaar gesteld als sociale huurwoning. Om behalve jongeren, maar ook andere doelgroepen een kans te geven om een woning samen te kunnen huren  in Landsmeer, wil Rochdale ook een aantal vrije sector woningen verhuren middels Friends contracten. De gemeente Landsmeer geeft de ruimte om in de vorm van een pilot Friends contracten af te sluiten. De ervaringen zullen elk half jaar worden gedeeld. Als de pilot succesvol is, zal de gemeente in 2020 kijken hoe dit bestemmingplan technisch mogelijk kan worden gemaakt.

Senioren en energie labels

Om ervoor te zorgen dat er ook aanbod is voor senioren in Landsmeer, labelt Rochdale een deel van haar woningvoorraad speciaal voor senioren. Met betrekking tot duurzaamheid is onze ambitie om in Landsmeer binnen 10 jaar op gemiddeld label B uit te komen bij alle woningen.

Deel deze pagina