Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Meer sociale huurwoningen door meer aanbod middensegment

Publicatiedatum: 21-02-2017

Vijf beleggers en vijf Amsterdamse woningcorporaties waaronder Rochdale hebben zich verenigd in het Platform Amsterdam Middenhuur (PAM). Op deze manier zorgen zij samen voor meer woningen in het middensegment.

Er is veel vraag naar huurwoningen van 725 tot 1000 euro per maand. Vooral bij mensen met een inkomen van één tot twee keer modaal. Woningen van ongeveer 50m2 zouden uitkomst bieden aan huurders in dit middensegment. Verspreid over Amsterdam willen de partijen tot 2025 minimaal 10.000 nieuwe woningen bouwen.

Meer sociale huurwoningen

Het is voor het eerst dat woningcorporaties samen met projectontwikkelaars optrekken. Hester van Buren: ‘We steunen dit initiatief omdat hierdoor meer aanbod komt voor huurders met inkomens boven de 35.000 euro per jaar. Vaak willen zij meer ruimte maar niet uit de stad vertrekken. De kans dat scheefwoners doorschuiven naar een zo'n huurwoning vergroten we waardoor er meer sociale huurwoningen beschikbaar komen. Dit gaat niet ten koste van de huidige voorraad sociale huurwoningen. Deze plannen komen bovenop de al bestaande afspraken die wij hebben met de gemeente over het behoud van voldoende sociale huurwoningen.’


Plan verkennen

Het platform wil eerst een verkenning doen. Samen met de gemeente onderzoeken zij op korte termijn welke locaties geschikt zijn. Medio juni worden de resultaten gepresenteerd.
 

Deel deze pagina