Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Mijlpaal bereikt voor nieuwbouw in Poelenburg

Publicatiedatum: 29-10-2021

De verouderde Spaghetti-flat met 117 woningen maakt plaats voor circa 300 nieuwe woningen. Het wordt ook de nieuwe plek voor een ‘Huis van de Wijk’, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Gemeente Zaanstad en woningcorporatie Rochdale sluiten samen een overeenkomst voor de nieuwbouw op de locatie van de Spaghettiflat in Poelenburg. De verouderde flat met 117 woningen maakt plaats voor circa 300 nieuwe woningen. Het wordt ook de nieuwe plek voor een ‘Huis van de Wijk’, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar het Sociaal Wijkteam, Centrum Jong en het Jeugdteam te vinden zijn.

Wethouder Songül Mutluer: “Het is belangrijk dat Poelenburg en Peldersveld fijne, kansrijke wijken zijn waar je veilig, gezond en prettig met elkaar kunt wonen, werken en elkaar kunt ontmoeten. Daarom zijn we met bewoners en partners een huwelijk aangegaan met het PACT Poelenburg-Peldersveld. Met dit plan investeren we in ‘stenen’, in woningen en in de openbare ruimte, maar in het bijzonder in de bewoners. We brengen meer diversiteit in het woningaanbod, waardoor bewoners kunnen doorstromen. En met het Huis van de Wijk creëren we een betekenisvolle ontmoetingsplek en waardevolle voorzieningen.”

Ook Hester van Buren, voorzitter van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Rochdale is blij met deze ontwikkeling: “Hier begint voor Rochdale de echte uitvoering van het PACT; meer menging van koop, vrije sector en sociale huur en veel meer aandacht voor de veiligheid in de groene gebieden rondom de woongebouwen. Dat betekent dat de bewoners van nu later ook wooncarrière kunnen maken in de wijk waar ze van houden.”

Meer over deze overeenkomst en het PACT.

Informatie voor omwonenden.

Deel deze pagina