Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nieuw sportveld bij NDSM-terrein

Publicatiedatum: 22-12-2017

Onlangs is er een nieuw sportveld geopend bij de NDSM-werf. Op dit veld, bestaande uit kunstgras, kunnen studenten en statushouders samenkomen.

Voor allerlei sportieve activiteiten, zoals voetbal. Op de foto poseren alle deelnemers aan het voetbaltoernooi dat werd georganiseerd naar aanleiding van de opening. De gemeente Amsterdam zorgde voor het veld, de hekken en doeltjes. Rochdale plaatste banken langs de zijkant van het veld om te picknicken.

Woonbegeleiders

In opdracht van Rochdale zijn er sinds de vestiging van statushouders woonbegeleiders actief op het NDSM-terrein. Deze woonbegeleiders zijn studenten verbonden aan de Academie van de Stad. Onder deze begeleiders zijn ook twee statushouders actief. Zij wonen op het terrein en zijn de 'oren en ogen' van wat er allemaal speelt. Zij zijn aanspreekpunt, controleren en stimuleren de leefbaarheid en organiseren activiteiten.

Veel voetbalplezier

Stadsdeelvoorzitter Coby van Berkum zei tijdens de opening het volgende: ‘Het ziet er prachtig uit en ik wens jullie er heel veel plezier mee. En als ik hier voorbij fiets, wil ik er altijd mensen op zien spelen!" Dat moet vast lukken, gezien het enthousiasme van alle aanwezigen.'

Deel deze pagina