Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nieuwe regels: meer mensen krijgen huurtoeslag

Publicatiedatum: 13-01-2020

Geld in broekzak.

In 2020 hebben meer mensen recht op huurtoeslag. De inkomensregels zijn namelijk ruimer. Het kan zijn dat u vorig jaar geen recht had op huurtoeslag, maar dit jaar wel.

Zelf regelen

Wilt u weten of u huurtoeslag krijgt? Maak een proefberekening huurtoeslag op de website van de Belastingdienst. Daarna kunt u zelf de toeslag aanvragen.

Eigen bijdrage

Vanaf dit jaar zijn de inkomensregels voor huurtoeslag ruimer. Dat betekent niet dat iedereen de toeslag krijgt. In de huurtoeslag zit een eigen bijdrage. Dit is het deel 'basishuur'. Die eigen bijdrage wordt hoger als het inkomen hoger wordt. Is de eigen bijdrage hoger dan uw werkelijke huur? Dan heeft u geen recht op huurtoeslag.

115.000 huishoudens

Door de nieuwe regels krijgen zo’n 115.000 extra huishoudens huurtoeslag. De toeslag kan in sommige gevallen oplopen tot 200 euro per maand.

Geen inkomensval

Tot voor kort kon iemand de huurtoeslag verliezen als hij of zij een beetje meer ging verdienen. Vanaf 2020 verdwijnt dit schokeffect: als u over de huidige inkomensgrens heengaat, verliest u niet meteen de toeslag.

 

Deel deze pagina