Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nieuwe voorrangsregels in Zaandam Zuid

Publicatiedatum: 13-06-2018

Zaanstad gaat de komende vier jaar in Poelenburg en Peldersveld aan mensen die een sociale huurwoning zoeken voorrang verlenen. Wanneer je aan sommige eisen voldoet, is de kans groter.

Sta je slecht bekend bij de politie, dan maak je geen kans. Met een bepaald maatschappelijk beroep heb je een streepje voor. Vanaf 14 juni kunnen woningzoekenden in hun persoonlijke profiel op WoningNet aangeven in hoeverre zij aan bepaalde eisen voldoen. Hieronder staan ze in volgorde van belangrijkheid. De eerste telt dus zwaarder mee dan de tweede.

  1. Werkzaam bij maatschappelijke organisatie, overheid, in de zorg of onderwijs;
  2. Inkomen uit werk (commercieel), studiefinanciering of AOW;
  3. Een startkwalificatie (tenminste 2 jaar MBO of diploma HAVO/VWO).

Bij kandidaten met dezelfde voorrang, wordt er gekeken naar de inschrijfdatum. De toewijzingseisen gelden alleen voor die twee wijken in Zaanstad.

Stap voor stap

De wijk Poelenburg en de naastgelegen buurt Peldersveld hebben al jaren te maken met probleemjongeren en een grote werkloosheid. Voor de mensen die er nu al wonen, heeft het geen gevolgen. Maar als huurders binnen deze wijken willen verhuizen, dan gelden wel de voorrangsregels. De maatregel gaat medio juli in en geldt in eerste instantie voor vier jaar. Hierdoor kan de bevolkingssamenstelling stap voor stap diverser worden. Het is een van de maatregelen waarmee de gemeente Zaanstad de leefbaarheid in de wijken wil vergroten en de overlast en criminaliteit beperken. Lees hier verder over de woningtoewijzing >>

 

Deel deze pagina