Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Omwonenden van De Pondok bijgepraat

Publicatiedatum: 15-09-2016

Gisteren kwamen ongeveer twaalf omwonenden af op de informatiebijeenkomst over de transformatie van Gangeslaan 57 in Purmerend. De gemeente en Woningstichting Rochdale gaven uitleg over wat er gaat gebeuren.

In 2000 werd De Pondok, als bijgebouw van basisschool De Koempoelan in gebruik genomen. Een groepsgebouw met acht klaslokalen, dat 14 jaar goede dienst heeft gedaan. Het is altijd de bedoeling geweest het gebouw, zodra het niet meer nodig zou zijn voor het onderwijs, om te bouwen naar ander gebruik.
 
Inmiddels staat de Pondok alweer bijna twee jaar leeg. Het gebouw is in prima staat. Daarom is Rochdale van plan het gebouw om te bouwen naar woningen. De buitenkant van het gebouw blijft zoals het is op enkele kleine aanpassingen na.

In de tussentijd hebben wij een omgevingsvergunning aangevraagd. Onze voorstellen zijn door de gemeente getoetst en de omgevingsvergunning is verleend. Onze plannen voor het ombouwen van de Pondok naar woningen zijn al concreet uitgewerkt door de architect. Er komen acht woningen voor starters waarvan een deel statushouder is. Ze delen een omheinde tuin.

Informatiebijeenkomst
De bezoekers van de bijeenkomst waren overwegend blij dat er iets gaat gebeuren met het leegstaande gebouw en buitenruimte. De vragen die ze hebben gesteld, en waar we nog geen uitsluitsel over konden geven, beantwoorden we later persoonlijk.

Deel deze pagina