Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Ondersteuning lage inkomens met hoge huur

Publicatiedatum: 21-07-2017

Samen met de gemeente Amsterdam helpen de Amsterdamse woningcorporaties hun huurders die een langdurig laag inkomen hebben en een hoge huur.

 De korting gaat per 1 augustus 2017 in. Voor hen is wonen iedere maand een flinke kostenpost. Deze groep huurders krijgt vijf maanden korting op de huur. Hiermee voeren de corporaties de regeling Passende Huur uit. Deze regeling is een samenwerking tussen de gemeente, de Amsterdamse woningcorporaties en de Huurdersvereniging Amsterdam.

De huurders die in aanmerking komen voor korting in 2017 (circa 8000), hebben in mei al een brief van de gemeente gekregen. Als zij toestemming hebben gegeven voor het delen van hun inkomensgegevens krijgen zij rond 15 juli van hun corporatie bericht welke huurkorting zij krijgen. Het kortingsbedrag is afhankelijk van de hoogte van hun huur, inkomen en huishoudsamenstelling.

Na 2017 verder
De regeling gaat in 2018 en 2019 ook door, daarvoor kunnen huurders zich in het najaar weer bij de gemeente melden. Uiteindelijk is de bedoeling van de regeling dat mensen wonen in een huis dat ze kunnen betalen. Het mooiste is natuurlijk een hoger inkomen, maar soms is verhuizen een betere optie. Daarom gaan we voor sommige huishoudens op zoek naar beter passende woonruimte.

Passende woning
Eenpersoonshuishoudens in Amsterdam met een minimum inkomen, die wonen in een voor hen te dure sociale huurwoning van 70 m2 of meer, met minimaal 4 kamers, kunnen in de toekomst met voorrang in aanmerking komen voor een kleinere en goedkopere woning.

Alleen in Amsterdam?
De kortingsregeling geldt in eerste instantie alleen voor huurders in de gemeente Amsterdam.

Deel deze pagina