Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Onthulling eerste gevelbord in wijk Jeruzalem

Publicatiedatum: 10-11-2017

Birgitte de Maar van Rochdale en bewoner Ellen Koestal (rechts op het trapje) hangen samen een gevelbord op met ons verhaal. Aanleiding is de de officiële oplevering van 193 gerenoveerde woningen in Jeruzalem.

Het bordje is gemaakt van ongeveer 20 plastic zakken, ingezameld bij bewoners en die verhit en geperst zijn. Door de verschillende kleuren, ontstaat een gemarmerd effect. Daarom ziet geen enkel gevelbord er hetzelfde uit. In een filmpje over het productieproces wordt dit duidelijk.  Behalve het logo is ook onsverhaal.nl te zien. Hier vind je verhalen van bewoners van Jeruzalem in Amsterdam Oost. Ook vertellen medewerkers van Rochdale over hun werk en ervaringen met bewoners tijdens de renovatieperiode. De woningblokken in dit wijkje zijn flink opgeknapt, in de brochure over de renovatie lichten we dit uitgebreid toe.

Poort naar informatie
'Op deze manier creëren we een eigentijdse poort naar meer informatie over beide leefwerelden’, aldus De Maar. Rochdale liep al langer met het idee rond om naambordjes op de gevels van haar complexen te hangen, zoals dat vroeger ook gebeurde. Birgitte de Maar: ‘Omdat we alleen een bordje aan de gevel anno 2017 wat eendimensionaal vonden, en wij ook een plek zochten waar we verhalen digitaal kunnen delen, kwamen we al snel op dit idee‘. Als het aan Rochdale ligt komen ze uiteindelijk op veel meer complexen. Met daarbij natuurlijk de verhalen van bewoners achter al die gevels.

Deel deze pagina