Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Onthulling gevelbord ons verhaal in Hoogoord

Publicatiedatum: 18-09-2018

Birgitte de Maar van Rochdale en een mevrouw Balke, bewoonster van het eerste uur, hangen samen een bordje op met ons verhaal aan de gevel van de flat Hoogoord in Amsterdam Zuidoost.

Aanleiding is het 50-jarig bestaan van de Bijlmer. Er waren veel bewoners uitgenodigd die al een halve eeuw in de Bijlmer wonen, of hebben gewoond. Bijvoorbeeld Ruud van der Linden die als fotograaf destijds de oplevering van Hoogoord fotografeerde en mevrouw Balke. Meerdere verhalen kwamen boven.

onsverhaal.nl
Rochdale liep al langer met het idee rond om naambordjes op de gevels van haar complexen te hangen, zoals dat vroeger ook gebeurde. Gekozen is voor een milieubewust productieproces waarbij geen enkel bordje hetzelfde is. Een poosje geleden was een complex in de wijk Jeruzalem als eerste aan de beurt. Op het bordje wordt verwezen naar onsverhaal.nl, waar je verhalen vindt van bewoners achter de gevels. En dat geldt ook voor professionals die in de betreffende buurt met huurders samenwerk(t)en om de leefbaarheid te bevorderen.

Eerste flat
De flat Hoogoord is de eerste flat die in de Bijlmermeer is gebouwd. Op 13 december 1966 werd ermee begonnen. Toenmalig burgemeester Van Hall sloeg de eerste paal. Sindsdien voelt Rochdale zich verbonden met de Bijlmer. Als grootste huisvester hier geven we ruim 16.000 mensen (ongeveer 8000 woningen) een thuis in Zuidoost. Maar ook de komende jaren, de H-buurt is benoemd tot ontwikkelbuurt, waardoor er de komende jaren hard gewerkt wordt aan het verbeteren van de leefbaarheid.

Deel deze pagina