Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Op zoek naar de mooiste straat van Purmer-Noord

Publicatiedatum: 30-12-2019

Gieter met gekleurde bloemen

Welke straat mag zich in 2020 de mooiste straat van Purmer-Noord noemen? In mei weten we het, wanneer de jaarlijkse prijs voor de ‘Mooiste Straat van Purmer-Noord’ wordt uitgereikt. In de tussentijd is er werk aan de winkel voor bewoners: denk aan onkruid wieden, grasmaaien, voortuintjes opnieuw bestraten of plantenbakken plaatsen.

Mooiste straat

Straten of gedeeltes van straten kunnen zichzelf nomineren als mooiste straat van Purmer-Noord. Vervolgens beoordeelt een tweekoppige jury de inzendingen en bepaalt welke straat er het mooist bij ligt. Met de prijs kunnen bewoners materialen kopen bij lokale ondernemers om hun straat nog meer op te fleuren. Denk aan tuinierspullen, tegels of planten.

Leefbare buurt

Bewoners werken in deze wedstrijd actief aan een leefbare buurt. Initiatiefnemer Ed de Laater van Kerngroep Purmer-Noord is enthousiast: ‘Zelf maak je de wijk. Goed onderhouden en nette straten zorgen voor een fijn straatbeeld en uiteindelijk meer woonplezier.’

Samen doen

Als het aan De Laater ligt, steken bewoners met elkaar de handen uit de mouwen. Samen werken in de straat verbroedert, weet hij van voorgaande edities. De verkiezing heeft daarom – naast mooie straten – als hoger doel om de saamhorigheid in de straat te vergroten. En mensen meer te betrekken bij hun straat, wijk en stad.

Aanmelden

De inschrijvingen sluiten op 31 maart 2020. Tot dan kunnen bewoners zich aanmelden via de website van Kerngroep Purmer-Noord.

 

Deel deze pagina