Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Op zoek naar meer zeggenschap voor Groene Gemeenschap

Publicatiedatum: 05-06-2018

Rochdale gaat samen met De Groene Gemeenschap op zoek naar de beste manier om de woongroep, die sinds 2011 op IJburg van Rochdale huurt, zoveel mogelijk zeggenschap te geven over het beheer van hun woongebouw.

De intentieverklaring wordt hier getekend, de bewoners van de woongroep zijn getuigen dus is het officieel. Namens Rochdale zijn Mathijs van Dam en Hester van Buren aanwezig. 

Zoveel mogelijk zelf

De bewoners van De Groene Gemeenschap delen voorzieningen, bijvoorbeeld de keuken en een moestuin. Ook hebben ze een buurtwoonkamer waar mensen uit de buurt welkom zijn. Regelmatig worden hier activiteiten georganiseerd. Rochdale en de woongroep kijken samen naar wat de bewoners in zelfbeheer kunnen nemen. Denk aan toewijzing van nieuwe bewoners, onderhoud, ingrepen zoals groene daken of het recyclen van regenwater. Ook wordt onderzocht in hoeverre de financiën en budgetten zelfstandig beheerd kunnen worden. Rochdale vindt dit initiatief belangrijk omdat het aansluit op haar vernieuwde koers.

Toekomstbestendig

De Groene Gemeenschap wil haar woonvorm toekomstbestendig maken. Met het onderzoek leveren beide partijen een bijdrage aan de ontwikkeling van coöperatieve wooninitiatieven die in het hele land steeds meer ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn Copekcabana en De Warren in Amsterdam en Roggeveenstraat in Den Haag. Het initiatief voor dit onderzoek is ontstaan in 2016 in het Actieteam Wooncoöperaties dankzij wethouder Laurens Ivens, met onder andere Platform31 en !WOON.
Contact en meer informatie:Mathijs van Dam mvandamrochdalenl
De Groene Gemeenschap: infodegroenegemeenschaporg 
Meer info over de intentieverklaring op Platform 31

Deel deze pagina