Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Opening jeugdbuurtkamer Amsterdam Nieuw-West

Publicatiedatum: 17-09-2021

Op donderdag 16 september opende stadsdeelvoorzitter Emre Ünver samen met bestuurder Hester van Buren van Rochdale de jeugdbuurtkamer in de Lodewijk van Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw-West.

Jongerenorganisatie IMD zorgt met o.a. Stichting DOCK voor een gevarieerd programmering voor jongeren. De jeugdbuurtkamer is een ontmoetingsruimte voor jong en oud. Veel van de programmering is gericht op jongeren uit de buurt, maar ook ouders en andere ouderen zijn welkom. In de buurtkamer wordt met meerdere jongerenorganisaties samengewerkt waardoor jongeren met allerlei verschillende hulpvragen geholpen kan worden. Zo komt er een inloopmiddag voor hulpvragen over bijvoorbeeld schulden, opleiding, werk of stage. Ook worden er twee keer per week groepsactiviteiten georganiseerd met voorlichting, een thema en daarna sporten.

Naast Stichting IMD voor preventieve jeugdhulp kunnen jongeren in de nieuwe Jeugdbuurtkamer ook terecht bij DOCK en Young Amsterdam voor talentontwikkeling, SAAAM dat activiteiten voor vrouwen organiseert, Unitefit voor sportactiviteiten, Besma, El Mazouni en ELANCE Academy die coaching en (sport)activiteiten voor meiden organiseren en het OKT en Buurtteam. Op www.jipnieuwwest.nl vind je het activiteitenrooster.

De Lodewijk van Deysselbuurt is een van de 19 buurten in Nieuw-West waar de gemeente Amsterdam extra in investeert. Het extra geld wordt besteed aan woningen, zorg, ontmoetingsplekken, jongeren, de buurteconomie en de omgeving. Kortom, het sterker maken van de buurt. Dit doen gemeente en Rochdale samen met diverse maatschappelijke partners. Ook de woningen en buitenruimten in de Van Deysselbuurt zijn toe aan vernieuwing. De komende 10 jaar wordt de buurt verbeterd en worden er 700 woningen bijgebouwd. Kijk voor meer informatie op www.deysselbuurt.nl

Deel deze pagina