Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Opening tweede buurtpunt in Amsterdam Zuidoost

Publicatiedatum: 09-11-2018

Rochdale heeft een tweede buurtpunt in Amsterdam Zuidoost geopend. Voor de nieuwe ruimte is gekozen voor de flat Gravestein. Al langere tijd was men op zoek naar een geschikte ruimte.

De andere is gevestigd in de flat Florijn. Een aantal maanden geleden werd deze toen nog kale betonnen ruimte gebruikt om spullen op te slaan. Inmiddels is deze ruimte omgebouwd tot een  multifunctioneel buurtpunt.

Hoofdkantoor

In 2012 is besloten om een groot deel van de Rochdale medewerkers te laten werken vanuit het hoofdkantoor op Bos en Lommerplein. Alleen de wijk- en complexbeheerders zijn aanwezig in de wijken en flats en zijn daar het aanspreekpunt voor bewoners. Toch leerde de praktijk hoe belangrijk het is om fysiek aanwezig te zijn in de wijk om zo zelf te zien en voelen wat er speelt. Dat is ook de reden dat Rochdale in dit gebied binnenkort met buurtteams gaat werken. Dat wil zeggen dat belangrijke disciplines zoals technisch opzichters, medewerkers sociaal beheer en wijk- en complexbeheerders nauw met elkaar samenwerken in de wijk.

Geschikte locatie

De flat Gravestein is een geschikte locatie omdat deze centraal ligt. De wijkbeheerders houden hier spreekuren met de bewoners. Daarnaast zijn er een aantal flexplekken en een grote vergaderruimte voor collega’s die op de plek waar het allemaal gebeurt hun werkzaamheden uit kunnen voeren. Vanaf deze locatie kan, samen met andere betrokken partijen, leefbaarheidsprojecten worden opgestart. Daarnaast bevindt deze ruimte zich onder de buurtkamer die onlangs is geopend en die Rochdale beschikbaar stelt voor activiteiten van bewoners.

Deel deze pagina