Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Opknapbeurt Bogt-Westerbeer gevierd met bingomiddag

Publicatiedatum: 12-10-2018

De opknapbeurt van verzorgingstehuis Bogt-Westerbeer, is klaar. Afgelopen week werd dit gevierd met een bingomiddag voor de bewoners.

De Bogt-Westerbeer bestaat uit twee complexen; De Bogt met 165 onzelfstandige zorgeenheden en Westerbeer met 95 zelfstandige aanleunwoningen met zorgverlening. Rochdale is eigenaar van de complexen en Amstelring is de huurder van de Bogt die de zorg verleent en het voorzieningencentrum draaiende houdt.

Energiezuiniger

Er is de afgelopen tijd veel gedaan. Zo is de gevel geschilderd, de dakbedekking vernieuwd en er is geïsoleerd. De voordeur is nieuw en datzelfde geldt voor het isolerende glas dat is aangebracht. Zowel het verzorgingstehuis als de woningen hebben een stap gemaakt qua energielabel. Van label D en E naar A, wat wil zeggen dat ze nu veel energiezuiniger zijn. Verder zijn de woningen brandwerend gemaakt, dat geldt ook voor de toegangsdeuren. De algemene ruimte waar de bewoners elkaar ontmoeten (zie foto) is opgefrist onder meer door nieuwe vloerbedekking. Er is extra rekening gehouden met de bewoners die zorg behoeven en dus kwetsbaar zijn.

Rustwoningen

De werkzaamheden in Westerbeer waren in februari al klaar, nu kan het gehele verzorgingstehuis er weer tegen aan. Om kwetsbare bewoners een beetje te ontzien van de overlast, zijn er gedurende deze periode vier rustwoningen ingericht waar bewoners tijdens de werkzaamheden konden verblijven. Dat bleek een goede oplossing.

Deel deze pagina