Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Oren en ogen van de wijk zijn belangrijk

Publicatiedatum: 09-11-2016

Het stadsbestuur heeft enthousiast gereageerd op een plan van het CDA om huismeesters terug te laten keren naar complexen waar veel ouderen wonen. Dat meldt De Telegraaf deze week.

Volgens het voorstel kunnen deze huismeesters worden geworven uit de werkbrigade die onlangs door de gemeente in het leven is geroepen. In deze brigade krijgen Amsterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt hulp bij het vinden van werk.

Verkennen mogelijkheden
Rochdale vindt evenals Stadgenoot en de Key de gedachte goed. Wij vinden het ook van belang dat er mensen zijn die de algemene ruimten controleren, een oogje in het zeil houden bij bewoners en ook de ogen en oren in de wijk zijn. In 2013 hebben we daarom al de taken verbreed van deze medewerkers, die zich nu met veel meer dingen moeten bezig houden dan bijvoorbeeld het vervangen van lampen en de stoep aanvegen. Wij noemen ze nu wijkbeheerders, zij hebben veel meer coördinerende werkzaamheden en ze zijn ook aanspreekpunt voor bewoners. We zijn benieuwd in hoeverre het plan serieus wordt en verder vorm krijgt. De mogelijkheden verkennen we graag.
 

Deel deze pagina