Nieuwsbericht

Osdorperhof kan weer tegen een brandje

Publicatiedatum: 08-11-2016

Een bewoner van seniorencomplex Osdorperhof heeft nog wat vragen over de toegangsdeur naar zijn woning. In opdracht van Rochdale doet Chris Haages van HSB Bouw hier een laatste check.

Hij legt de bewoner uit dat de deur inmiddels is voorzien van extra brandvertragend materiaal. Ook zit er nu een brandvertragende deurspion op. Verder zijn alle leidingen in de keuken, het toilet, de badkamer en in de meterkast extra brandwerend gemaakt. De stopcontacten die grenzen aan naast gelegen woningen worden voorzien van een zogenaamd ‘pilletje’. Deze gaat ontzettend schuimen wanneer er sprake is van brand en dat zorgt voor extra vertraging. Daarnaast zijn om lekkages tegen te gaan alle kitnaden in de badkamer vervangen en is de mechanische ventilatie gereinigd. In 2003 is er voor het laatst een grootschalige renovatie geweest in het gebouw dat in het bezit is van Woningstichting Rochdale.

Rustwoning en vergoeding
Bewoners die tijdens de werkzaamheden in hun woning even rust willen hebben, denk aan koffie drinken of televisie kijken, kunnen kosteloos gebruik maken van een rustwoning. Een logeerwoning is ook mogelijk. Deze is volledig ingericht als een vakantiehuisje. Als de werkzaamheden erop zitten, ontvangen de bewoners een vergoeding van € 250,- voor het ongemak.

Deel deze pagina