Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Osdorperhof krijgt 24 moestuintjes 

Publicatiedatum: 18-02-2021

Aan de entree van de Osdorperhof komen 24 grote plantenbakken te staan. Omwonenden gaan ze omtoveren tot moestuintjes. Dit moet de omgeving groener gaan maken, de buurt helpen verlevendigen en bijdragen aan de onderlinge saamhorigheid. Scholieren van het nabij gelegen Technasium stropen hun mouwen op om hierbij te helpen.

Het eerste oogstfeest staat gepland voor komende zomer. Vandaag werd de gebruikersovereenkomst getekend. 

Eind deze maand wordt het materiaal geleverd om de bakken in elkaar te zetten. Het ‘stadshout’ is restmateriaal van gekapte Amsterdamse bomen. Eind maart / begin april is de opening van het moestuintjescomplex gepland, als corona tenminste geen roet in het eten gooit. De 24 bakken (formaat: 120 x 120 x 70 cm) worden geadopteerd door Cordaan, Alvast (antikraak), de Protestantse Kerk, School 2Care, bewoners Osdorperhof, buurtgenoten, mantelzorgers, vrijwilligers van ‘t Blommetje (Combiwel) en Rochdale. 

Het Technasium ontwikkelt een plan om regenwater te gebruiken voor de bewatering van de moestuintjes. Zo word geen kostbaar drinkwater verspild. Gedacht wordt onder meer aan een grondwaterpomp op zonne-energie. Van der Tol Hoveniers fungeert op de achtergrond als onbezoldigd adviseur van het project. 

Chantal Rietberg, buurtcoördinator Rochdale: "Een prachtig initiatief van de bewoners! Daar dragen we graag een steentje aan bij."

Deel deze pagina