Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Overlast in Zaandam nemen we serieus

Publicatiedatum: 21-06-2017

Rochdale kampt al enige tijd met overlast in de Pro Patriastraat in Zaandam. Meerdere bewoners accepteren het gedrag niet meer van een bewoner in hun complex.

Denk aan bedreigingen, vernielingen en vervuiling. De overlast speelt al een behoorlijke tijd. Om die reden hebben medewerkers van Rochdale al meerdere gesprekken gehad met de overlastgever, de wijkagent, het sociaal wijkteam en andere hulpverleners op het gebied van psychische zorgverlening.

Nog geen gepaste oplossing

Deze kwestie duurt veel te lang. Dat de bewoners het beu zijn begrijpen we daarom helemaal. In deze zaak zijn er wel serieuze plannen om juridische stappen te nemen, maar tot dusver is het nog niet zover gekomen. Aankomende maandagavond wordt door het sociaal wijkteam een bijeenkomst in de wijk georganiseerd voor bewoners.

Grijs gebied

Als het gaat om overlast waarbij huurders betrokken zijn met psychische problemen, is de vraag waarmee wordt geworsteld: hoe ga je om met bewoners die wel handelingsbekwaam zijn, maar steeds overlast veroorzaken? Het is een grijs gebied tussen het inzetten op de hulpverlening om kwetsbare doelgroepen te helpen, en de keus om de ontruimingsprocedure in gang te zetten. Omdat steeds meer kwetsbare doelgroepen langer thuis wonen omdat er bezuinigd is op de zorg, nemen dit soort situaties toe. Daarom pleit Hester van Buren, bestuursvoorzitter van Rochdale, voor wetgeving die maatwerk mogelijk maakt. Onlangs is zij door meerdere programma's geïinterviewd, waaronder de regionale omroep RTV NoordHolland en WNL televisie.

Deel deze pagina