Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Overlast parkeerterrein bij gebouw Elsevier aangepakt

Publicatiedatum: 13-07-2018

Hester van Buren (Rochdale), Saïd Bensellam en Marit Heij (Stichting Amsterdam aan het werk) zetten een handtekening onder de samenwerking. Vanaf nu is het parkeerterrein aan de Sara Burgerhartstraat die grenst aan het Elseviergebouw in goede handen.

Bewoners in de omgeving hebben namelijk veel overlast van de parkeerplaats. Mensen parkeren er regelmatig hun auto zonder vergunning. Het is ook een hangplek voor jongeren die ’s nachts voor lawaai zorgen door drugsgebruik en de gevolgen daarvan. Denk aan ruzies en het kapot gooien van lege flessen.

Overlast moet stoppen

Woningcorporatie Rochdale, die de begane grond verhuurt in het Elseviergebouw wil af van deze overlast. Nu is het officïeel dat onder leiding van Saïd Bensellam (A’dammer van het jaar 2006), en in samenwerking met de Stichting Amsterdam aan het Werk, het terrein wordt beheerd. Bensellam ziet er samen met jongeren uit de buurt op toe dat alles goed gaat. De rommel wordt opgeruimd en schoon gehouden. Er wordt ook nauw samengewerkt met politie, handhaving en het stadsdeel. Deze jongeren krijgen diverse vaardigheidstrainingen. Zo zijn ze van de straat, leren ze veel en leveren een waardevolle bijdrage aan hun buurt.

Deel deze pagina