Nieuwsbericht
Overlastgever in Zaandam mag hier niet blijven
Publicatiedatum: 29-08-2017
In het verleden hebben medewerkers van Rochdale al meerdere gesprekken gehad met de overlastgever, de wijkagent, het sociaal wijkteam en andere hulpverleners op het gebied van psychische zorgverlening. Er is toen ook een bijeenkomst georganiseerd door het sociaal wijkteam met de bewoners in de buurt. Als deze huurster blijft weigeren om mee te werken, dan wordt er een juridische procedure gestart. De overlast speelt al een behoorlijke tijd.
Grijs gebied
Als het gaat om overlast waarbij huurders betrokken zijn met psychische problemen, is de vraag waarmee wordt geworsteld: hoe ga je om met bewoners die wel handelingsbekwaam zijn, maar steeds overlast veroorzaken? Het is een grijs gebied tussen het inzetten op de hulpverlening om kwetsbare doelgroepen te helpen, en de keus om de ontruimingsprocedure in gang te zetten. Omdat steeds meer kwetsbare doelgroepen langer thuis wonen omdat er bezuinigd is op de zorg, nemen dit soort situaties toe.
Maatwerk
Daarom pleit Hester van Buren, bestuursvoorzitter van Rochdale, voor wetgeving die maatwerk mogelijk maakt. Onlangs is zij door meerdere programma's geïnterviewd, waaronder de regionale omroep RTV NoordHolland en WNL televisie.