Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Pilot budgetgesprekken ook in Nieuw-West van start 

Publicatiedatum: 26-05-2020

De gemeente Amsterdam, woningbouwcorporatie Rochdale, Doras, SEZO en MaDiZo bieden vanaf 26 mei ook in Nieuw-West budgetgesprekken aan. Huurders van Rochdale krijgen bij het tekenen van een huurcontract een gesprek aangeboden om overzicht te krijgen in hun financiën.  

In het budgetgesprek  wordt gekeken naar de mogelijkheden van toeslagen, kansen voor minimaregelingen en andere voorzieningen. Ook wordt gekeken naar het effect van de coronacrisis op het huishoudboekje van huurders, en of zij in aanmerking komen voor regelingen. De verwachting is dat  huurders gemiddeld  €500 kunnen besparen. 

Financiële weerbaarheid huurders vergroten 

Met de budgetgesprekken hopen de organisaties eerder de signalen van mogelijke financiële kwetsbaarheid en daarmee kans op schulden op het spoor te komen. Daarmee kunnen zij grotere problemen voor de huurder voorkomen. Daarnaast verwachten zij dat dit effect heeft op een aantal toekomstige huurachterstanden. Tijdens het energieadviesgesprek wordt er gekeken naar voorzieningen en bespaartips op gebied van energieverbruik.  

Huurders enthousiast over budgetgesprekken 

De pilot is al eerder gestart in Amsterdam Noord en Zuid Oost. De huurders waren daar erg enthousiast over de gesprekken. Zij gaven aan meer overzicht te hebben gekregen in inkomsten en uitgaven. Daarnaast hebben meerdere huurders naar aanleiding van het budgetgesprek een aanvraag kunnen doen voor extra financiële ondersteuning vanuit de gemeente. Henrike Klok, roerganger huisvesting kwetsbare groepen bij Rochdale: ‘Juist als er nog geen geldzorgen zijn, is inzicht in je financiën belangrijk, niet pas als er schulden zijn. Het is mooi dat de samenwerking is uitgebreid en we nu ook in Nieuw-West budgetgesprekken aan onze huurders kunnen aanbieden.’ 

Wil je meer weten over budgetgesprekken? Kijk dan op de website van MaDizo, SEZO of Doras voor alle informatie.  

Deel deze pagina