Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Plannen duidelijk over Van Leeuwenlaan en Struijckenkade

Publicatiedatum: 09-10-2018

Rochdale heeft toekomstplannen gemaakt voor de woningen aan de Burg. van Leeuwenlaan en A.A.H. Struijckenkade. We hebben gekozen voor sloop en nieuwbouw. Voor de ontwikkeling van de buurt willen we graag samen optrekken met Stadgenoot, die twee woonblokken in dezelfde buurt bezit.

Een stedenbouwkundig bureau heeft een plan ontwikkeld voor de buurt. We hebben al technisch onderzoek gedaan en gekozen voor sloop/nieuwbouw. Stadgenoot moet dit onderzoek nog doen, dus voor die woonblokken is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren.

Toekomst: energiezuinige en diverse woningen in een groene omgeving

Belangrijke punten voor het plan zijn:

  • energiezuinige woningen van een goede technische kwaliteit met Stadsverwarming;
  • meer woningen terugbouwen, verschillend in afmetingen en aantal kamers;
  • ontwikkelen van een gemengde buurt; meer verschillende woningtypen en aanbod voor onder andere jongeren, alleenstaanden, gezinnen en ouderen;
  • verbeteren van de inrichting en het gebruik van de parken, beplanting en tuinen rondom de woningen.

Overleg met de Gemeente over inrichting

Het stedenbouwkundig bureau heeft al een eerste tekening gemaakt voor de inrichting van het gebied. Op die tekening staat bijvoorbeeld waar de nieuwbouwhuizen komen te staan, hoe groot de gebouwen zijn, de inrichting van de tuinen en beplanting. Er is nog niet te zien hoe de woningen eruit komen te zien. Deze eerste schets bespreken we nu eerst met de gemeente om te zien of ze aan de regels voldoen.

In de tussentijd voeren we extra onderhoud en beheer uit. We zijn bij alle huurders langs geweest om technische klachten te inventariseren en waar mogelijk af te handelen.

Deel deze pagina