Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Purmerend: 4.800 betaalbare woningen erbij

Publicatiedatum: 24-09-2021

Van links naar rechts: Thijs Kroese (wethouder Purmerend), Dick Butter (wethouder Beemster), Cees Tip (Intermaris), Mirthe Biemans (Rochdale), Stefan van Schaik (Wooncompagnie) en Loek van Bergen en Henegouwen (Woonzorg Nederland). Foto: Moments by Kelly

Wethouders van de gemeente Purmerend en vertegenwoordigers van vier woningcorporaties hebben een ‘sociaal woonakkoord’ ondertekend. Tot 2030 zullen in de gemeente 3.600 sociale huurwoningen en 1.200 betaalbare middeldure woningen worden gebouwd. Het is een antwoord op de wooncrisis waar ook Purmerend zich in bevindt.

Het sociaal woonakkoord is een uitwerking van de prestatieafspraken 2021-2024 om op middellange termijn samen te werken aan voldoende betaalbare woningen in Purmerend: in vitale, leefbare en inclusieve buurten met een gevarieerd woningaanbod. Het akkoord is een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en vier woningcorporaties: Intermaris, Rochdale, Wooncompagnie en Woonzorg. 

Het nieuwe woonakkoord gaat over sociale huur, betaalbare koop, middeldure huur en doorstroming.

In deze categorieën is de vraag groot. De afspraken in het woonakkoord gaan over afstemming en samenwerking en het wegnemen van onduidelijkheden en obstakels in allerlei de processen.

Deel deze pagina