Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Qua duurzaamheid en bedrijfslasten scoren we goed

Publicatiedatum: 28-11-2017

Als het gaat om de bedrijfslasten behoren we tot de best scorende corporaties. Vergeleken met vorig jaar zijn we nog verder omlaag gegaan (649 euro). We denken eerst goed na hoe en waar we ons geld aan uitgeven.

In de Aedes-benchmark is dit jaar naast de Energie-index ook de CO2-uitstoot van huurwoningen opgenomen. Onze woningen staan er goed bij en wat betreft het energiezuiniger zuiniger maken, scoren we gemiddeld. Ook hebben we meer betaalbare woningen beschikbaar.

Dienstverlening

De tevredenheid van huurders over onze dienstverlening laat te wensen over en moet beter. Dit blijkt uit de benchmark die dit jaar voor de vierde keer is gehouden door Aedes, de koepelorganisatie. Samengevat scoren we wat betreft de dienstverlening aan huurders die vertrekken (7,1) lager dan gemiddeld (7,4). Vorig jaar kregen wij een nog een 7,3. Wanneer het gaat over de huurders die nieuw zijn, is de waardering (6,8) ook lager dan het gemiddelde (7,5). De manier waarop we reparatieverzoeken afhandelen (6,9) is eveneens lager dan gemiddeld (7,4). Vorig jaar scoorde Rochdale op dat gebied even hoog.

Huizen energiezuiniger  

De kennis die deze benchmark oplevert, is nuttig en zien we als extra hulpmiddel. We blijven werken aan een (nog) betere behandeling van nieuwe huurders, en degenen die vertrekken én reparatieverzoeken. Ook ligt er een uitdaging om nieuwe huurders zich sneller en nog meer thuis te laten voelen.

Deel deze pagina