Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Raadsleden Zaanstad krijgen cursus van woningcorporaties

Publicatiedatum: 11-01-2019

Afgelopen donderdagavond 10 januari was op het Zaanse gemeentehuis (zie foto) de start van de “wintercourse” voor raadsleden in Zaanstad.

In de prestatieafspraken voor 2019 is afgesproken dat de woningcorporaties actief in Zaanstad in enkele bijeenkomsten de raadsleden bijpraten over de rol en uitdagingen van corporaties.

Meerdere vragen

Vanuit verschillende politieke partijen kwamen vragen. Enkele voorbeelden: ‘Zaanstad heeft relatief veel sociale huurwoningen, hebben de Zaankanters nog wel kans om een woning te bemachtigen binnen Zaanstad’ of ‘Woningcorporaties zeggen dat de belastingdruk vanuit het rijk heel hoog is en nog zal stijgen, kunnen ze dan nog wel de nieuwbouwopgave aan die er voor Zaanstad ligt’. Door het uitleggen van het huishoudboekje van een corporatie kregen de raadsleden meer inzicht in de speelruimte die we hebben. Maar ook het inzicht dat we als woningcorporatie aan veel regels gebonden zijn en niet zomaar alles mogen. Een goed voorbeeld daarvan ging over leefbaarheid.

Samenwerken

Door het beperken van onze activiteiten in de woningwet is het voor onze huurders noodzakelijk dat we goed samenwerken met andere welzijns- en zorgpartijen. Rochdale gaf de inleiding samen met Parteon en ZVH. Deze meeting was de aftrap voor meerdere bijeenkomsten die volgen.  

Deel deze pagina