Nieuwsbericht

Record plaatsen tijdelijke lift Zaandam verbroken

Publicatiedatum: 06-06-2016

Met behulp van een kraan (hefgewicht 20 ton) worden bij een complex in de Lucy Stone straat in Zaandam units van 4,5 x 2,5 meter op elkaar geplaatst.

De hydraulische installatie van deze lift is oververhit geraakt. Onderdelen zijn niet direct beschikbaar. Het kan nog weken duren voordat de lift weer veilig aan kan. In het gebouw wonen veel mensen die slecht ter been zijn, daarom besloot Rochdale snel tot actie. Reco, een gespecialiseerd bedrijf op dit gebied, kreeg de opdracht om een tijdelijke lift te plaatsen.

Twee maanden
Normaal duurt het regelen (vergunning vragen) en plaatsen van zo’n voorziening een kleine twee maanden. Vorig jaar lukte het Rochdale al om een soortgelijke lift in Groenland in 4 dagen te plaatsen. Nu lukte het binnen 24 uur. ’s Avonds was er nog een afstemming met de dienst handhaving van de Gemeente Zaanstad. Omdat zij alle begrip hadden voor de situatie, mochten we zonder voorafgaande vergunning (normale doorlooptijd is 4 weken) aan de gang.

Acute oplossing
Veiligheid voor de bewoners staat voorop, maar bewoners kunnen gewoon niet zonder. De kapotte lift moet nu een grondige renovatie ondergaan. Fotografie: Elmer van der Marel

Deel deze pagina