Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Regentonnen in Tuttifruttidorp

Publicatiedatum: 01-10-2020

Dankzij het goede idee van een bewoonster kregen uiteindelijk 16 huurders een regenton voor of achter hun huis.

Met een regenton besparen deze plantenliefhebbers op kraanwater. Als het even regent zit een regenton die is aangesloten op een afvoer van een dak, zo vol. Dat is 100 liter regenwater voor de plantjes als het weer een paar dagen droog is.

Een paar maanden geleden stuurde mevrouw Linskens een mail aan Rochdale. Ze wilde graag een regenton en viel daar over te praten? Het idee viel op vruchtbare bodem, want Rochdale wil graag af en toe wat extra`s doen voor groenere buurten. Zeker als het idee van een bewoner zelf komt. Samen met Rainproof maakten we een eenvoudige mailing aan alle bewoners met een tuin in Tuttifruttidorp in Amsterdam Noord. Mevrouw Linskens ging ook polsen bij de buren en zo kwamen we samen tot zestien belangstellenden. Op 22 en 23 september werden de tonnen aangesloten. De bewoners kregen ook een mooie heideplant die we besteld hadden bij De Groenwinkel in Noord.

Groene buurten

Rochdale wil graag dat de tuinen in de stad groener worden en dat mensen tegels vervangen door plantjes. Dat heeft te maken met waterberging bij extreme regenval. Daar werken regentonnen ook aan mee. Die vangen water op dat anders in het riool terecht zou komen.   

Deel deze pagina