Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Renovatie Dobbebuurt van start!

Publicatiedatum: 10-01-2020

renovatie berghoef woningen

Eind december is gestart met de renovatie van de woningen aan de Reina Prinsen Geerligstraat. Hiermee is de start van de eerste fase aanpak Dobbebuurt een feit.

Bouwbedrijf De Nijs renoveert  112 woningen van de zogeheten Berghoef-blokken (vernoemd naar architect Berghoef). Coen Hagedoorn renoveert 189 woningen van de Holt-blokken. In totaal worden er in deze fase 301 woningen verduurzaamd en op hoog niveau gerenoveerd.

Het is een renovatie in onbewoonde staat. Dit houdt in dat de bewoners tijdelijk verhuizen naar een wisselwoning, in dit geval in de nabij gelegen Kolenkitbuurt. Daarna kunnen ze weer terugkeren in hun woning.

Verduurzamen

In de eerste fase worden de woningen van het gas afgehaald en aangesloten op stadswarmte. De Dobbebuurt is daarmee één van de eerste bestaande buurten in Amsterdam die ‘van het gas gaan’ De gevel en het dak worden geïsoleerd en er worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Daarnaast worden de woningen voorzien van o.a. een nieuwe keuken, toilet en badkamer en mechanische ventilatie. Het aanzicht van de gevels wordt sterk verbeterd en in lijn gebracht met het oorspronkelijk ontwerp bij de bouw van de complexen.

Planning

De eerste woningen worden in juni 2020 opgeleverd. De gehele eerste fase is naar verwachting in het najaar van 2022 gereed. In de volgende fase pakt Rochdale woningen aan op de Theodorus Dobbestraat, Haspelstraat, Leo Frijdahof, M.C. Addickstraat en Jan Postmahof. Het is nog niet duidelijk wanneer deze fase van start gaat.

Voor meer informatie, komt u langs op het Dobbepunt aan de Burgemeester de Vlugtlaan 43.

 

Deel deze pagina