Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Renovatie Jeruzalem volop aan de gang

Publicatiedatum: 20-12-2016

Deze bewoner in de Stieltjesstraat in de wijk Jeruzalem vertrekt met zijn laatste spulletjes naar een wisselwoning. De renovatie is nu echt volop aan de gang, want de Stieltjesstraat is al de derde fase, die binnenkort start.

Rochdale renoveert in dit deel van de wijk Jeruzalem 193 woningen gelegen tussen Von Humboldtstraat, Van 't Hofflaan. Korteweghof en Oudemanshof. De renovatie is twee jaar eerder begonnen dan de oorspronkelijke planning.De woningen kunnen straks weer 25 jaar mee. Bovendien zijn ze betaalbaar voor de huurders in de wijk.

Drie maanden
De bewoners gaan gemiddeld zo’n drie maanden naar een wisselwoning en keren dan terug naar hun woning. De renovatie kan namelijk niet in bewoonde staat worden uitgevoerd. Sommige bewoners geven er de voorkeur aan om in één keer naar een gerenoveerde woning te verhuizen. Waar dat kan, vinden wij het goed.

Investering
Er wordt flink in de woningen geïnvesteerd. De badkamers, keukens en toiletten worden vernieuwd en uitgebreid, de geluidsisolatie tussen de woningen wordt verbeterd, alle woningen worden voorzien van CV en ventilatie en er komt dubbel glas in nieuwe kozijnen. Ook worden de achtergevel en dakbedekking geheel vernieuwd. De woningen hebben na renovatie een energielabel B, dat is het een-na-hoogste label. (fotografie: Elmer van der Marel).

Deel deze pagina