Nieuwsbericht

Renovatie Suringarflat bijna klaar

Publicatiedatum: 02-07-2015

Dankzij de samenwerking met een groep actieve bewoners is de Suringarflat flink gerenoveerd.

De renovatiewerkzaamheden aan de Suringarstraat en Heiimansstraat in de wijk Poelenburg zijn bijna afgerond.Dit is de eerste flat die Rochdale flink heeft aangepakt in het kader van de vernieuwing van Poelenburg die is vastgesteld samen met de gemeente. Dankzij de samenwerking met een groep actieve bewoners is de Suringarflat flink gerenoveerd.

Aandachtspunten
Uit de samenwerking met deze bewoners bleek dat er vooral behoefte is aan veiligheid, het verhelpen van tochtklachten en het verbeteren van de ventilatie. Daarom is onder meer de verlichting in de algemene ruimtes verbeterd en voorzien van energiezuinige LED-verlichting. De investering in deze verlichting was mede mogelijk door Stadsregio Amsterdam (SRA).

Uitstraling
Verder is er een nieuw camera- en intercomsysteem aangebracht en de open verbrandings toestellen zijn vervangen voor gesloten systemen. De woningen hebben nu mechanische ventilatie en een aantal keukens en badkamers is vernieuwd. Bewoners zijn akkoord gegaan met het plaatsen van een lift en ook de entree, de gevel op de begane grond en het hoofdtrappenhuis is vernieuwd. Daarnaast is achterstallig onderhoud weggewerkt en is er geschilderd. Door een centraal schotelsysteem zijn individuele schotels niet meer nodig. Dit alles komt ten goede van de uitstraling van het gebouw. Volgend jaar staan de torens Dodonaeus- en Clusiusstraat op de agenda voor een renovatie. Alle woningen in dit complex blijken niet geaard. Na een klacht van een bewoner die een storing had aan zijn cv-ketel, kwam Woningstichting Rochdale dit op het spoor en die trof direct maatregelen. Een goede aarding voorkomt dat apparaten (toestellen met een metalen behuizing zoals een wasmachine of droger) onder stroom komen te staan door aardsluiting. Ondeugdelijke aarding wordt vaak pas ontdekt wanneer er ergens iets fout gaat.
Snoeren nakijken

Rochdale hoopt het hele complex zo snel mogelijk weer van aarde te voorzien. Het is belangrijk dat de bewoners alert zijn en daarom wordt iedereen geadviseerd om de snoeren van alle apparaten goed na te kijken. Als er snoeren beschadigd zijn, wordt aangeraden deze zo snel mogelijk te vervangen. Voor meer informatie met betrekking tot aarding en elektriciteit en adviezen kunnen mensen terecht op energieveilig.nl

Deel deze pagina