Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Rochdale blij met uitspraak na hoger beroep

Publicatiedatum: 30-03-2017

Oud-Rochdaletopman Hubert Möllenkamp die in hoger beroep ging nadat de rechter hem 2,5 jaar celstraf oplegde, krijgt ruim 3 jaar celstraf.

De rechtbank maakte dit onlangs bekend. Hij is schuldig bevonden voor het aannemen van smeergeld en verduistering. Hester van Buren: ‘Wij zijn blij met deze uitspraak, het recht heeft gezegevierd. Rochdale heeft de handelswijze van Möllenkamp altijd scherp veroordeeld, zegt van Buren. ‘Zowel huurders als onze eigen medewerkers hebben de negatieve gevolgen ondervonden van het handelen van de ex-bestuurder. Een aantal renovatie- en bouwprojecten werd uitgesteld of afgeblazen. Ook werd de integriteit van onze medewerkers ter discussie gesteld, terwijl die part noch deel hadden aan zijn handelen. Naast deze strafzaak, is er ook van alles in het werk gesteld om middels een civiele procedure geld terug te eisen (ruim 6 miljoen euro) waar Rochdale recht op heeft. Omdat hij failliet is verklaard, is dit onmogelijk geworden. Daarom zijn we blij met deze uitspraak van de rechter.’

Gezonde organisatie
‘We hopen dat deze periode (8 jaar) nu eindelijk kan worden afgesloten. We zijn inmiddels weer gezond en richten ons  weer vol op onze kerntaak: het aanbieden van goede en betaalbare huurwoningen voor mensen met een laag inkomen in een schone, veilige en prettige leefomgeving'.

Deel deze pagina