Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Rochdale en Bewonersraad tekenen samenwerkingsovereenkomst

Publicatiedatum: 29-11-2021

In het Bruggebouw, het kantoor van Rochdale boven de Ringweg A10, zetten Hester van Buren (voorzitter Raad van Bestuur Rochdale, links) en Patricia Reijnhout voorzitter Bewonersraad Rochdale, rechts) hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Afgelopen vrijdag is de samenwerkingsovereenkomst tussen woningcorporatie Rochdale en de Bewonersraad van Rochdale (BWR) getekend. Hester van Buren, voorzitter van de Raad van Bestuur, zette haar handtekening namens Rochdale. Patricia Reijnhout tekende als voorzitter van de Bewonersraad.

De BWR is de huurdersorganisatie zoals bedoeld in de Wet op het Overleg tussen Huurders en Verhuurder. De Bewonersraad is gesprekspartner van Rochdale voor alle strategische onderwerpen die spelen. De samenwerking is erop gericht de betrokkenheid van huurders bij het bedrijfsbrede beleid en de dienstverlening van Rochdale verder te versterken.

Samenwerken met oog voor de toekomst

Met de ondertekening van het document zijn binnen de kaders van de overlegwet afspraken gemaakt over de manier van samenwerken en overleggen tussen Rochdale en BWR. Dat zal gebeuren met wederzijds respect voor elkaars standpunten en doelstellingen. Constructief onderling beraad en goede advisering moeten de belangen van de huurders optimaal dienen.

Belangrijk speerpunt voor 2022 is de vernieuwing van de manier van samenwerken om de participatie voor beide partijen nog leuker en waardevoller te maken.

Hester van Buren:  “We zijn gebaat bij een huurdersorganisatie die ons scherp houdt en meedenkt over onze ambitie om de dienstverlening van Rochdale te blijven verbeteren. We hebben er alle vertrouwen dat deze Bewonersraad daarin een constructieve rol zal spelen’.

Patricia Reijnhout : “Wij zijn zeer gemotiveerd om de belangen van alle huurders van Rochdale te behartigen. En, om daar waar het kan te stimuleren dat ook de jeugd van nu straks ook een eigen huurwoning kan vinden in elke gemeente waar Rochdale bezit heeft. “

Meer informatie

Pim de Ruiter, woordvoerder  Rochdale, 06-27329801

 

Deel deze pagina