Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Rochdale en Re• gaan nieuwe woonconcepten ontwikkelen

Publicatiedatum: 04-02-2022

Woningstichting Rochdale en Re• starten een samenwerking om te komen tot onconventionele, creatieve oplossingen voor de woningnood. Ondernemer Ricardo van Loenen (medeoprichter B. Amsterdam en We-Rise) en Rochdale-bestuurder Hester van Buren hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met diverse partijen uit de vastgoed-, financiële en retailwereld worden gesprekken gevoerd om ook mee te doen en gezamenlijk nieuwe woonconcepten  te ontwikkelen die sociaal, financieel en ‘klimaat-inclusief’ zijn.

De initiatiefnemers: ‘Er zijn nieuwe manieren nodig om te zorgen dat iedereen betaalbaar en passend kan wonen. Het huidige tekort aan (betaalbare) woningen en de kloof tussen mensen die wél kunnen kopen en mensen die geen toegang hebben tot de woningmarkt is onacceptabel’.

Challengen en experimenteren

Door het huidige systeem van ontwikkeling van huisvesting te challengen (letterlijk: uit te dagen), door vragen te blijven stellen, te experimenteren en oplossingen te zoeken buiten de gebaande paden verwachten de betrokkenen tot innovatieve woonconcepten te komen, tot concepten die kunnen leiden tot versnelling van de bouw en duurzamere oplossingen; modulair, circulair, klimaat-inclusief.  Ook wordt gezocht naar alternatieve financiële constructies die kunnen leiden tot nieuwe eigendomsverhoudingen en grotere betrokkenheid van bewoners (communities), waarbij iedereen kan meedoen.

Hester van Buren: “De nieuwsgierigheid en ondernemingskracht van Re• , met haar grote netwerk van innovatieve startups, gecombineerd met de schat aan kennis en ervaring in de volkshuisvesting van Rochdale, vormt een rijke voedingsbodem voor vernieuwing. Streven is in twee jaar tijd een aantal vernieuwende woonconcepten te ontwikkelen.”

Ricardo van Loenen: “Aan de ene kant heb ik kennis van het bouwen van zakelijke ecosystemen en aan de andere kant ben ik gefascineerd geraakt door problemen op de woningmarkt. Ik wil mijn expertise graag naar de woningmarkt brengen. Door samenwerking met Rochdale kunnen we dit proces enorm versnellen.”

Over Rochdale en Re•

Re•  is gestart door Ricardo van Loenen (mede-oprichter van B. Amsterdam en van We-Rise), Piet Grouls en Jasper Spigt (van Mourik architecten) en richt zich op het opnieuw doordenken van de manier waarop we betaalbare huisvesting ontwikkelen en exploiteren voor (lage en) middeninkomens in Nederland. Re• is een startup die de aankomende jaren een vernieuwend woonconcept wil neerzetten, daarbij ondersteund door zwaargewichten uit de vastgoed-, financiële en retailwereld.

Woningstichting Rochdale is een corporatie in de regio Amsterdam, opgericht in 1903. Rochdale verhuurt bijna 38.000 woningen, voornamelijk sociaal, vanuit de visie ‘werken aan sterke buurten’.

Meer informatie:

Pim de Ruiter, woordvoerder Rochdale: 06 2732 9801

 

 

 

Deel deze pagina