Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Rochdale ondertekent ethisch manifest

Publicatiedatum: 21-01-2016

Rochdale heeft het ethisch manifest ‘Bedrijven pakken samen schulden aan’ ondertekend. Dit manifest bevat tien regels om klanten met betalingsachterstanden te helpen en om te voorkomen dat er financiële problemen ontstaan.

Voorbeelden van regels zijn een begripvolle benadering, duidelijke informatie en een eerlijke behandeling.
 
Proef met DWI
Rochdale vindt dit manifest belangrijk omdat we mens- en oplossingsgericht willen werken. Op initiatief van Rochdale is niet voor niets vorig jaar een proef  gestart waarbij mensen met een uitkering en schulden een gedeelte van de uitkering wordt ingehouden, en rechtstreeks wordt overgemaakt naar Rochdale om zodoende de huur te kunnen betalen. De resultaten zijn in de pers, waaronder het Parool en op aedes.nl niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels wordt sinds eind vorig jaar deze aanpak in Amsterdam verder uitgerold.
 
Minder ontruimingen
In 2014 heeft Rochdale 156 klanten ontruimd op basis van huurachterstand. In 2015 hebben wij slechts 97 klanten ontruimd op deze grondslag. Met name het resultaat van het eerder genoemde project heeft stevig bijgedragen aan het resultaat. In Amsterdam Zuidoost daalde het aantal ontruimingen met dik 40%! Verwacht wordt dat in 2016 het aantal verder daalt.

Overige partijen
Naast andere corporaties doen Verzekeraars, energiebedrijven, incassobureaus, telecombedrijven, deurwaarders mee aan het manifest.  De partijen nemen als schuldeisers hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om klanten met betalingsproblemen zo goed mogelijk te helpen.

Deel deze pagina