Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Rochdale wil De Kandelaar verkopen

Publicatiedatum: 24-05-2017

Rochdale wil het bedrijfsverzamelgebouw De Kandelaar aan de Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost verkopen. Nu beheert Rochdale het gebouw en vraagt huur voor het gebruik ervan.

Omdat het niet meer tot onze kerntaken behoort, willen we er afstand van doen. Behalve onze inzet, werd de Kandelaar in 2007 met hulp van Stadsdeel Zuidoost en Europees geld gebouwd om een oplossing te creëren voor het huisvestingsprobleem van de Afrikaanse kerken in de Bijlmer. Door de vernieuwing van de Bijlmermeer, waardoor veel flatgebouwen en parkeergarages werden gesloopt, leidden namelijk vele kerkgenootschappen er een zwervend bestaan. Vooral kleinere genootschappen hielden juist daar hun kerkdiensten, ze konden door die ontwikkelingen geen kant meer op.

André Rouvoet
Het verzamelgebouw biedt, sinds de opening die werd verricht door André Rouvoet, plaats aan meerdere kerkgenootschappen. Behalve kerkzalen bevat De Kandelaar kantoor- en vergaderruimtes en een kinderdagverblijf. Dit kinderdagverblijf is geen eigendom van Rochdale, maar kort na oplevering verkocht aan Kinderdagverblijf Joesboef. De Kandelaar is bekend in Amsterdam Zuidoost en kwam in het verleden meerdere malen in opspraak vanwege de geluidsoverlast als gevolg van muziek en gezang in de kerkzalen. Om deze reden staat er één zaal leeg.

Biedingsprocedure
We hebben Stadsdeel Zuidoost op de hoogte gebracht van onze beslissing. Er komt een biedingsprocedure. Wij nodigen alle geïnteresseerden uit om uiterlijk 7 juli 12.00 uur (middag) een bod te doen. Behalve de hoogte van de bieding, kijken we ook naar de plannen die de bieders hebben met het gebouw. We verkopen het alleen als er een bod komt wat we acceptabel vinden. Meer informatie is te vinden op de site van onze makelaar Van der Linden 020-5712 712.

Deel deze pagina