Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Rochdale wint Publieksaward Innovatiechallenge

Publicatiedatum: 26-09-2019

Zes teams die een uitdaging aandurven, zes vraagstukken waar woningcorporaties mee worstelen, twaalf maanden de tijd. Vandaag was de ontknoping van de Innovatiechallenge Leefbare Wijken en Buurten 2018-2019 en presenteerden alle teams hun oplossing(en). Team 6, onder leiding van Hester van Buren, bestuursvoorzitter Rochdale, als winnaar uit de bus gekomen en kreeg de Publieksaward! De Juryaward ging naar Social AirBnB van de Nijmeegse corporatie Talis.

Jongeren bouwen aan hun eigen toekomst

Team 6, een samenwerking tussen woningstichting Rochdale, Tiwos en Thuisvester, werkte een jaar lang aan de startvraag: hoe vergroten we de weerbaarheid van professionals en bewoners tegen ondermijning? Ze kwamen tot twee oplossingen. Bij de eerste oplossing betrekken corporaties jongeren uit de wijk. Samen met de jongeren wordt er letterlijk gebouwd aan hun toekomst. Het doel is een eigen huis, ontworpen en gebouwd door de jongeren zelf.

Expertteam

De tweede oplossing heeft als doel eerder crimineel gedrag te herkennen. Er wordt een expertteam opgericht en dit team wordt de vraagbaak voor de hele organisatie en organiseert workshops. Zo kan bijvoorbeeld een vakman, die een klus uitvoert en iets verdachts ziet, ergens met zijn vragen terecht. Bekijk voor meer informatie het filmpje.

Ook de andere teams hebben een jaar lang gewerkt aan een oplossing voor de startvraag. Meer informatie hierover vind je op de website van Aedes.

Innovatiechallenge

De Innovatiechallenge is een nieuwe aanpak waarin corporatiebestuurders elkaar, de wetenschap en de markt vinden om samen te komen tot vernieuwende oplossingen voor leefbare wijken.

 

Deel deze pagina