Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Rochdale zegt samenwerking met Bewonersraad op

Publicatiedatum: 03-04-2020

De raad van bestuur van Rochdale heeft besloten de samenwerkingsovereenkomst met de bewonersraad van Rochdale per 3 april definitief op te zeggen. Reden hiervoor zijn voortdurende onrust in de vereniging en gebrek aan vertrouwen in het bestuur van de Bewonersraad om op korte termijn met een oplossing te komen.

Rochdale heeft de samenwerking met de bewonersraad in december al stil gelegd, om de vereniging de tijd te geven om het vertrouwen te herstellen en de focus weer te leggen op de inhoudelijke advisering en juiste vertegenwoordiging van huurders. Rochdale concludeert dat dit niet gelukt is.

Nieuw bestuur

Hester van Buren, bestuursvoorzitter: ‘We vinden een goede vertegenwoordiging van huurders van groot belang, omdat we zo voortdurend belangrijke beslissingen kunnen afstemmen met onze huurders. Door de onderlinge conflicten in de Bewonersraad hebben wij er geen vertrouwen meer in dat onze huurders op dit moment voldoende worden gehoord en dat is voor ons onacceptabel. We hebben kennis genomen van het feit dat er een bestuurswisseling is geweest en dat er nieuwe bestuursleden verkozen gaan worden door de leden van de vereniging. Wij wachten de uitkomst hiervan af en zullen daarna in gesprek gaan met het nieuwe bestuur’.

Goede vertegenwoordiging

De Vereniging Bewonersraad Rochdale is in 2003 opgericht om de huurders van Rochdale te vertegenwoordigen in verschillende overleggen met Rochdale. Woningcorporaties zijn wettelijk verplicht met een afvaardiging van hun huurders regelmatig te overleggen over het beleid en de strategische keuzes. Die keuzes betreffen de koers van de totale organisatie. Rochdale accepteert dat zij – tijdelijk – niet aan de overlegwet voldoet.

Bewonerscommissies

Daarnaast zijn er ook bewonerscommissies actief. Met deze bewonerscommissies bespreekt Rochdale de punten die voor het specifieke complex aan de orde zijn. De contacten met onze bewonerscommissies zetten we gewoon voort als altijd.

 

Deel deze pagina