Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Rochdale zegt samenwerkingsovereenkomst met Bewonersraad op

Publicatiedatum: 17-12-2019

bruggebouw Rochdale

Afgelopen maandag heeft het bestuur van Rochdale besloten de samenwerkingsovereenkomst met de bewonersraad van Rochdale op te zeggen. De representativiteit van de vereniging is niet voldoende.

Rochdale geeft de bewonersraad zes maanden de tijd om het vertrouwen te herstellen en de focus weer te leggen op de juiste vertegenwoordiging van huurders. Lukt dit niet, dan wordt de samenwerkingsovereenkomst per 16 juni 2020 beëindigd.

In de samenwerkingsovereenkomst tussen Rochdale en de Bewonersraad staat omschreven dat tenminste 20% van de huurders vertegenwoordigd moet zijn en er gestreefd moet worden naar een vertegenwoordigingspercentage van 60%. Hester van Buren, bestuursvoorzitter: ‘We vinden een goede vertegenwoordiging van huurders van groot belang, omdat we zo voortdurend belangrijke beslissingen kunnen afstemmen met onze huurders. Door de onderlinge conflicten in de Bewonersraad hebben wij er geen vertrouwen meer in dat onze huurders op dit moment voldoende worden gehoord en dat is voor ons onacceptabel.' Tot 16 juni blijven de inhoudelijke samenwerking en het overleg tussen Rochdale en de Bewonersraad doorgang vinden.

De Vereniging Bewonersraad Rochdale is in 2003 opgericht om de huurders van Rochdale te vertegenwoordigen in verschillende overleggen met Rochdale. Woningcorporaties zijn wettelijk verplicht met een afvaardiging van hun huurders regelmatig te overleggen over het beleid en de strategische keuzes. Die keuzes betreffen de koers van de totale organisatie. Daarnaast zijn er ook  bewonerscommissies actief. Met deze bewonerscommissies bespreekt Rochdale de punten die voor het specifieke complex aan de orde zijn.

 

 

Deel deze pagina