Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Rode Kruislaan Diemen krijgt gezicht

Publicatiedatum: 26-04-2019

Vanmiddag werden de foto's van verschillende bewoners bij de onderdoorgangen van flats aan de Rode Kruislaan feestelijk onthuld. Burgemeester Erik Boog van Diemen en bestuursvoorzitter Hester van Buren van Woningstichting Rochdale waren hierbij aanwezig.

Foto's van elkaar

Het fotoproject is een initiatief van de ‘flatmakers’- bewoners van de Rode Kruislaan. De flatmakers bedenken samen initiatieven om buren meer met elkaar te verbinden waardoor er meer contact is onderling. Bewoners van de Rode Kruislaan volgden hiervoor samen een fotoworkshop. Sandra Kuijpers, sociaal beheerder Rochdale: “ Bewoners willen de flat - en vooral de onderdoorgangen - minder anoniem maken. Dat is goed gelukt, met mooie foto’s van hun  buren. Omdat er 4 onderdoorgangen zijn, werd het thema ‘de 4 jaargetijden’. Iedereen is erg enthousiast over het project.”

Buurten sterker maken en leefbaarder

De Rode Kruislaan in Diemen bestaat uit 360 woningen in flats van 4, 5 en 8 verdiepingen. Veel verschillende bewoners wonen hier samen en hadden in het verleden weinig en soms moeizaam contact met elkaar. De flat kwam regelmatig negatief in het nieuws vanwege overlast en een slechte leefbaarheid. Rochdale, de gemeente Diemen en de Huurdersvereniging Diemen gingen samen op zoek naar een aanpak die gericht is op meer verbindingen in de buurt, meer contact tussen bewoners en het op gang brengen van bewonersinitiatieven. Sandra Kuijpers: “‘Dit is een mooi voorbeeld van community building. Ook dit fotoproject is een van de vele initiatieven die voorkomt uit de gezamenlijke aanpak om buurten te versterken en leefbaarder te maken.”

 

Deel deze pagina