Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Samenwerking om schulden te voorkomen belangrijk

Publicatiedatum: 24-11-2017

De gemeente, woningcorporaties en andere belangrijke partners willen Amsterdammers met schulden sneller en beter helpen.

Daarom heeft wethouder Vliegenthart afspraken gemaakt met belangrijke partners zoals energieleverancier NUON, de Amsterdamse woningcorporaties waaronder Rochdale, zorgverzekeraar Zilveren Kruis de CZ groep en Waternet. Als hun klanten of huurders betalingsachterstanden oplopen, dan melden zij dat bij de gemeente zodat de gemeente snel een hulpverlener langs kan sturen.

DWI pilot

Het initiaitief van Vliegenthart is belangrijk omdat samenwerking essentieel is. In 2013 bleek dit al toen Rochdale samen met de Dienst DWI het idee uitrolde om bij huurders de huur rechtstreeks in te houden op hun uitkering. Ook werd een bedrag ingehouden voor een afbetalingsregeling. Dit heeft geresulteerd tot veel minder huurachterstand. Vorig jaar verscheen over deze succesvolle aanpak een uitgebreid verhaal in het Parool. Bij Rochdale is de huurachterstand sinds 2010 historisch laag. En dat geldt ook voor het aantal ontruimingen. In 2014 werden er 156 ontruimingen geteld, dit jaar stopt de teller vermoedelijk bij 24.

Iedereen krijgt hulp

Met het convenant dat vandaag wordt gesloten, spreken de verschillende partijen af dat iederéén met geldproblemen een concreet aanbod voor hulp krijgt. Of van de woningcorporatie, het bedrijf of van de instantie zelf, of via de gemeente.

Deel deze pagina